Reizen

Reizen // 6x tips voor travelhappiness in eigen land

We kunnen er vaak geen genoeg van krijgen, reizen, het geeft ons positieve energie – travelhappiness – zo’n heerlijk gevoel dat reizen in je los kan maken. Maar hoe kan het dat we zo gelukkig worden van reizen? En hoe kunnen we dat gevoel zo lang mogelijk vasthouden zodat ook ons dagelijks leven aanvoelt als één groot avontuur?

HET IS ZO LEKKER ANDERS

Ons dagelijks leven kan soms zo saai zijn, vooral omdat veel dagen vaak hetzelfde zijn. De welbekende “sleur” die we zo zat kunnen zijn af en toe. Wanneer je reist is dit precies het tegenovergestelde, geen dag is hetzelfde! We bezoeken een schattig stadje, komen bij op een tropisch strand, gaan naar een wijnboerderij of beklimmen een berg. Zelfs eten en slapen is anders. Dus hoe kunnen we dat zo-lekker-anders gevoel vasthouden wanneer we thuis zijn? Mijn tip: doorbreek vaste patronen! Spreek spontaan af met vrienden die je al lang niet meer gesproken hebt, bel lekker lang met een familielid, ga buiten een stuk lopen (doe bijvoorbeeld mee aan de Rewild Your Life Challenge) of ga de deur uit.

LAAT JE INSPIREREN

Als je in het buitenland bent, kan het heerlijk zijn om je te verdiepen in een andere taal of cultuur. Je probeert gewoontes van de locals uit, eet nieuwe gerechten en bewondert de kunst van het desbetreffende land. Hierdoor kun je je geïnspireerd of verrijkt voelen, een gevoel dat je natuurlijk zo lang mogelijk vast wilt houden. Het leuke is dat we ook in ons eigen land veel te maken hebben met verschillende culturen! Je kunt naar festivals gaan, vrijwilligerswerk doen, met onbekende toeristen praten (mocht je ze tegenkomen in een stad) en ook thuis nieuwe gerechten uitproberen, want waarom zou je dat alleen op reis doen?

GA DE NATUUR IN

 De meeste mensen gaan vaak naar een zonnige en warme reisbestemming en die zon op je huid kan je ontzettend gelukkig maken. Zon geeft namelijk veel positieve energie. Hier in Nederland is het niet altijd even lekker weer, maar ook al schijnt de zon niet, dan nog is het goed om de dag door te brengen in de buitenlucht. Frisse lucht doet een mens namelijk goed, net als de natuur, dus maak een lekker lange wandeling!

avi-richards-374974-unsplash.jpg

ONTDEK NIEUWE PLEKKEN

Wanneer je op reis bent, zie je vaak schitterende dingen: een adembenemend uitzicht, historische architectuur en al het mooie dat een nieuwe cultuur te bieden heeft. Al die “nieuwigheid” kan inspirerend werken, gelukkig kunnen we ook in Nederland genoeg nieuwe plekken ontdekken. Ga eens naar een andere provincie of naar een omliggende plaats dicht bij je woonplaats waar je nog nooit eerder bent geweest. Het zal je soms verbazen wat je soms ontdekt in eigen land!

ONTSTRESSEN EN ONTSPANNEN

Als je op reis gaat, kun je alles vaak even loslaten, iets dat heel erg fijn kan voelen. Geen verplichtingen, geen was die gestreken moet worden of een huis dat rommelig is, even lekker helemaal niets. Het is echt even ontspannen en ontstressen en dat is bevrijdend. Maar vergeet niet dat je geen vakantie nodig hebt om te ontspannen, ook thuis kun je heel wat doen om je minder gestrest te voelen, een week geleden schreef ik er nog dit artikel over.

AVONTUURLIJK IN EIGEN LAND

Waar het dagelijkse leven soms ‘saai’ kan aanvoelen, is een reis vaak vol avontuur. Ieder moment kan er iets onverwachts gebeuren, spontane ideeën lijken zo te ontstaan en je leert overal nieuwe mensen kennen. Als mensen houden we – vaak – van verassingen en nieuwe dingen, daarom kan een reis of vakantie je ook zo blij en gelukkig maken! Maar avontuur is niet alleen te vinden in het buitenland. In Nederland is ook genoeg te beleven, dus ga de deur uit en verken je eigen land. Wat denk je bijvoorbeeld van een roadtrip in eigen provincie? Of plan een weekendje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: