Mindfulness

Mindfulness // Waarom mediteren goed is

Een aantal jaar geleden rommelde ik wat in oude dozen en vond het boek ‘Leven met yoga, op zoek naar innerlijke schoonheid‘. Ik sloeg het open, bladerde er doorheen en nam het mee naar mijn slaapkamer. De nieuwsgierigheid was er, maar blijkbaar was ik op dat moment nog niet klaar voor mindfulness en meditatie.

Inmiddels ben ik verslaafd geraakt aan mijn ochtend- en avondritueel en geeft het me meer rust en orde, waardoor ik beter om kan gaan met stress. Ik merk nu zelfs dat ik het begin te missen wanneer ik het niet doe. Voor mij is het echt een adempauze, een manier om alles even los te laten en aanwezig te zijn in het moment, in het hier en nu.

vero-photoart-140937-unsplash.jpg

Ik kan meditatie aan iedereen aanraden, het geeft je niet alleen meer inzichten, maar maakt je persoonlijk ook sterker. Het is een manier om naar jezelf en je eigen gedachten te kijken, om ze te observeren en ervan te leren.

Zelf dacht ik altijd dat mindfulness en meditatie heel “zweverig”  en “religieus” was, iets voor echte geiten-wollen-sokken-types of boeddhisten. Maar, dat is dus helemaal niet waar! Je hoeft er helemaal geen gypsy soul voor te hebben, meditatie is namelijk ook goed voor veel alledaagse dingen die niks te maken hebben met een religie of de hippie hype. Zo gebruiken succesvolle ondernemers en top managers het bijvoorbeeld om met beide benen op de grond te blijven staan en om te gaan met stress.

Ik gebruik meditatie om bewust te worden van de innerlijke “ik”: wie ben ik en wat wil ik in het leven? Het helpt me om kalm te blijven in stressvolle situaties en helder na te denken. Omdat het me zoveel geholpen heeft de afgelopen tijd, wil ik jullie meenemen in mijn zoektocht en avontuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: