Inspiratie

Zusjes / / Vriendinnen voor het leven

SIDE BY SIDE OR MILES APART, SISTERS WILL ALWAYS BE CONNECTED BY THE HEART

Mijn zusje en ik hebben een echte haat-liefdes-verhouding. Het ene moment zijn we elkaars beste vriendin en het andere moment gezworen aartsvijanden. We vervloeken elkaar, maken schreeuwend ruzie of negeren elkaar net zo lang tot we het (uiteindelijk) zat zijn. Toch komt het gelukkig altijd weer goed en hebben we ook dikke lol met z’n tweeën, juist omdat we zo verschillen en gek zijn op hele andere dingen.

Toen we klein(er) waren, zag ik mezelf altijd als de “grote zus”. Ik was de baas en we moesten altijd doen wat ik leuk vond, haar ideeën werden al door mij afgewezen voordat ze gevormd waren. Wat was ik eigenlijk een bitch… In de pubertijdsfase, ontwikkelde ik een overbezorgde en beschermende kant richting mijn zusje. Ik was de “grote zus”, dus ik moest haar helpen en behoeden voor domme fouten die ik zelf ook ooit gemaakt had. Het was natuurlijk goed bedoeld, maar het kwam – waarschijnlijk – heel erg vervelend over: alsof ik me met alles wilde bemoeien.

Inmiddels hebben we al aardig wat geleerd van onze eeuwige struggles en omarmen we elkaars eigenaardigheden en rare kanten die misschien botsen met onze eigen persoonlijkheid, maar die we nu wel begrijpen en accepteren. Waar we ooit elke dag ruzie hadden en elkaar totaal niet konden uitstaan, voeren we nu lange gesprekken over van alles en nog wat.

Het is gek, dat we allemaal bepaalde fases doorlopen in ons leven en uiteindelijk langzaam volwassen worden. Het is al helemaal vreemd – en soms best beangstigend – om daar bewust van te worden. Mijn zusje en ik zijn niet meer die twee kleine meisjes, we zijn inmiddels jonge vrouwen. We staan aan het begin van ons leven, hebben eindeloze mogelijkheden en de kans om onszelf te ontwikkelen, op welke manier dan ook. Ik ben blij – en dankbaar – dat ik dit niet alleen meemaak, maar dat ik dit allemaal kan delen met haar. We zijn er voor elkaar wanneer we elkaar nodig hebben, we kunnen elkaar altijd vertrouwen (met wat dan ook) en in heel veel opzichten zijn we elkaars allerbeste vriendin.

Dus dankjewel, lief zusje van me, dat je er voor me bent. Dat ik je alles kan vertellen en mijn geheimen met je kan delen. Ik hou van je, voor eeuwig en altijd en ik ben blij dat ik je mijn zus mag noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: