Inspiratie,  Mode & Beauty

Zusjes // Fotoshoot in Rotterdam

Model fotoshoot

De studio leek van de buitenkant niet echt indrukwekkend. Het was een loods met een garagedeur, hoe groot het vanbinnen was, was moeilijk in te schatten. We stonden al even te wachten en hielden de straat nauwlettend in de gaten, benieuwd wanneer Cooper met zijn “monstertruck” – echt een gigantische Amerikaanse Chevrolet Cheyenne –  aan zou komen racen.

Sophie was inmiddels doodstil geworden van de zenuwen, best begrijpelijk, dit was natuurlijk als een droom die uitkwam. Ze had onverwachts een grote kans gekregen, wat weleens het begin van haar modellencarrière kon zijn. ‘Heb je er een beetje zin in?’ vroeg ik aan haar, maar een antwoord gaf ze niet, ze was namelijk te gefocust op de auto die met een enorm kabaal aan kwam rijden.

DE STUDIO VAN COOPER SEYKENS

Vanbinnen was het groot en ruim, veel groter dan we verwacht hadden. Alles was wit, behalve de betonnen vloer dan. Het had iets industrieels, wat paste bij de havensetting. Dit was de droomlocatie van iedere artistiekeling, het type loods dat je normaal slechts op Pinterest of Instagram voorbij zag komen.

Het was zo gaaf om mijn zusje zo te zien en ik kan wel begrijpen waarom ze dit zo leuk vindt, ze straalt en geniet gewoon tijdens zo’n shoot. Zulke momenten maken me zelf ook heel erg gelukkig, ik ben blij voor mijn zusje en hoop echt dat al haar dromen werkelijkheid zullen worden. Ze verdient het!

img_0929

INTERVIEW MET M’N ZUSJE

Omdat het me leuk leek om ook Sophie’s kant van het verhaal te vertellen, besloot ik haar te interviewen over de shoot en modellenwerk!

Hoe heb je deze kans – een fotoshoot met Cooper Seykens –  eigenlijk gekregen?

Eigenlijk dankzij een andere, hele spontane kans! Mijn moeder had “stiekem” foto’s van me opgestuurd naar een reclamebureau en ze bleken eigenlijk direct heel erg enthousiast te zijn en wilden dat ik covermeisje zou worden voor een grote campagne van Landstede. Die shoot was echt fanastisch en dankzij die fotoshoot ben ik met Cooper in contact gekomen, hij was namelijk de fotograaf.

Ik ben niet echt het type meisje dat modellenwerk echt ‘op gaat zoeken’, het liefst wil ik ontdekt worden of een kans krijgen. Die kans heb ik nu dankzij Cooper gekregen, na de Landstede campagne nam ik contact met hem op om hem te bedanken voor de bijzondere ervaring en dat ene berichtje heeft ervoor gezorgd dat ik naar zijn studio mocht komen voor een fotoshoot.

Wat vond je van de shoot?

Ik vond de shoot echt heel erg leuk, het was een hele belevenis om mee te maken. Ik was wel wat zenuwachtig van tevoren, het is toch spannend om zoiets te doen, maar toen we begonnen waren de zenuwen eigenlijk direct verdwenen. Het sfeertje was ook heel erg gezellig en totaal niet gespannen, dus dat hielp natuurlijk ook wel. Cooper is een super chille fotograaf, hij maakt de hele tijd grapjes. Maar wat hij nou precies zei weet ik niet meer, gek dat je dat soort dingen zo snel weer vergeet. Zijn studio was ook echt fantastisch, het was een hele mooie locatie, midden in de haven van Rotterdam!

Wanneer ontdekte je dat je model wilde worden?

Deze vraag vind ik heel moeilijk om te beantwoorden. Het is denk ik vooral een gevoel. Ik vind shoots ook heel erg gaaf en bijzonder, het is iedere keer weer een feestje! Het grappige is eigenlijk, dat toen ik klein was, ik modellenwerk vreselijk vond. Toen ik op de basisschool zat had ik een keer een hele grote Europese campagne shoot voor Didi. De locatie was schitterend, op een groot landgoed, maar ik wilde absoluut niet op de foto, ik was mega koppig (wat ik nog steeds wel een beetje ben). Ze hadden namelijk puppy’s en al mijn aandacht ging naar die hondjes. Uiteindelijk heb ik een “deal” gesloten: ik zou op de foto gaan, maar dan wel met een puppy. Dat vergeet ik echt nooit meer! Zulke ervaringen zijn dus ook vooral de reden dat ik model wil worden.

Hoop je ooit meer te kunnen doen met modellenwerk?

Ja natuurlijk! Het is echt één van mijn grote dromen – naast het krijgen van een eigen paard – en ik hoop echt dat het ooit een succes gaat worden of dat ik vaker modellenwerk kan doen.

MIJN ZUSJE SOPHIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: