Inspiratie

Zoektocht naar geluk // #2

Gisteren zat ik in de tuin voor me uit te staren. Waar ik aan dacht? Ik heb werkelijk geen idee. Ik had mijn notitieboekje voor me op tafel liggen, een pen in de aanslag, maar er kwam niets. Iets op papier krijgen leek onmogelijk.

Ik heb al dagen last van een #writersblock, zo’n vervelend verschijnsel dat in een ver verleden is bedacht door schrijvers. Een onzichtbaar iets om de schuld te geven en alle frustratie op te richten. “Ik kan er niks aan doen, het komt door mijn writersblock…” Het is heel makkelijk om me daar achter te verschuilen, om het notitieboekje dicht te slaan en mijn favoriete netflix serie op te zetten. Maar wat dan? Dan kijk ik vervolgens een aflevering terwijl ik nog altijd “boos” ben omdat het me alweer niet gelukt is om iets te schrijven. Wat dan ook. Al is het één woord.

Nee, ik vertik het om de easy road te kiezen. Ik wil schrijven en het gaat me lukken ook!

Die ochtend leerde ik dat het monster genaamd “writersblock” niet oppermachtig is. Ik ben in staat hem te verslaan met de juiste mindset. Op inspiratie zitten wachten heeft namelijk helemaal geen zin, dat kan eeuwen duren, misschien zelfs dagen, weken of maanden (wie weet zelfs jaren?). Het zou zonde zijn om nooit meer te schrijven, alleen maar omdat de inspiratie ver te zoeken is.

Schrijven is namelijk één van de aller-aller-aller leukste dingen om te doen. Het maakt me blij, gelukkig en enthousiast. Ik hou van schrijven en doe het het liefst iedere dag! Daarom heb ik besloten me niet langer tegen te laten houden door zoiets stoms als een writersblock. Eigenlijk wil ik me sowieso niet door iets of iemand tegen laten houden in het leven. Ik geloof dat wij – alle mensen op deze mooie wereld – alles kunnen en dat alles mogelijk is, zolang we er zelf maar in GELOVEN! Dat heeft te maken met de Wet van Aantrekking.

Deze gedachtegang gaf me een waanzinnig fijn gevoel, alsof ik alles aankon. Positief denken, in mezelf geloven en gewoon lekker knallen maakt me gelukkig en heeft direct effect op mijn alledaagse dingen. Gisterochtend overwon ik daardoor mijn inspiratieloosheid en vandaag houd ik het in mijn achterhoofd terwijl ik werk aan mijn levensdoelen voor dit jaar (waar jullie binnenkort ook een blogbericht over kunnen verwachten).

Geloven jullie ook in de kracht van positief denken en de Wet van Aantrekking? Mocht dit nou niet het geval zijn, dan ben ik ook onwijs benieuwd naar de redenen waarom niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: