Inspiratie

Stroomversnelling

Vandaag ben ik al de hele ochtend bezig met JOOZ, met het maken van nieuwe tekeningen – onze allereerste ontwerpen – en het opschrijven van al die gekke en (hopelijk) geweldige dingen die door mijn hoofd gaan. En terwijl ik bezig ben, denk ik steeds: ‘Jeetje, ik kan het nog steeds niet geloven… We ZIJN ECHT BEGONNEN!’ Want onze eerste zakelijke afspraak staat gepland, gemarkeerd en onderstreept in onze agenda. En wauw, wat voelt dat goed. Ik krijg zoveel energie van JOOZ, van creatief bezig zijn, nieuwe dingen bedenken en natuurlijk de brainstorm-koffie-momentjes met mijn moeder. Dit is zo’n leuk project, het verbaast me zelfs een beetje.

Zelfs nu, terwijl ik nog steeds enorme hoofdpijn heb en mijn hoofd zowat ontploft door alle theorie die ik er de afgelopen weken in heb gestampt voor mijn tentamens, laat de gedachte aan wat JOOZ zou kunnen zijn me weer glimlachen. Ik zie het allemaal voor me, als een droom die langzaam werkelijkheid begint te worden, een perfect plaatje in mijn hoofd dat ik koppig blijf vasthouden.

En het heeft gewerkt – soms tot grote ergernis van mijn moeder – de levensles: “zeuren” kan dus wel ergens goed voor zijn. Wat vond ze me waarschijnlijk vervelend, dat ik het er steeds maar weer over wilde hebben… Niet dat ik mij tegen liet houden natuurlijk, ze kon zovaak ‘hmm-hmm’ zeggen als ze maar wilde, ik hield echt niet op met praten. Kijk waar het ons heeft gebracht: we hebben een website, al een aantal blogberichten, de eerste ontwerpen zijn af en onze verkoopstrategie staat al op papier (soort van). Wie had dat gedacht, dat de dingen opeens in zo’n stroomversnelling terecht zouden komen?

Mam, sorry dat ik soms zo zit te drammen, ik weet dat je er niet echt goed tegen kunt. Dus, bij deze beloof ik alleen te zeuren als het echt ergens goed voor is, als het over JOOZ gaat bijvoorbeeld. Want ik weet zeker dat je er op sommige momenten stiekem wel blij om bent en om kunt lachen, wij hebben elkaar namelijk gewoon nodig, we versterken elkaar op meerdere vlakken! We zijn een topteam en ik zou dit nooit zonder je kunnen. Want jij gaf JOOZ een naam en een eigenzinnig karakter, je laat ons idee sprankelen, je betovert het met je superkracht (die te mysterieus is om te omschrijven) en keer op keer weet je me weer te inspireren. Daarom geloof ik ook dat dit een succes gaat worden, dat het ons gaat lukken om al onze dromen en wensen uit te laten komen. Want wij kunnen dit, let maar op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: