Inspiratie

Persoonlijk // 5 X mijn favoriete instagram-accounts over duurzaamheid

Zo duurzaam en bewust mogelijk proberen te leven is een hele uitdaging. Je wilt een #zerowastelife, maar het lijkt soms onmogelijk, je probeert je eigen moestuin te kweken maar blijkt geen groene vingers te hebben… Ja, dat soort dingen gebeuren. Daarom is het goed om jezelf af en toe te blijven motiveren! Dit kun je bijvoorbeeld doen door dagelijks inspiratie op te doen op Instagram, er zijn namelijk genoeg leuke mensen die precies hetzelfde doormaken.

#1. TRASHISFORTOSSERS

Lauren Singer besloot in 2012 een zero waste leven te gaan leiden, op haar account geeft ze dagelijks de beste zero waste-tips, dus hou dit account goed in de gaten als jij je ook doodergert aan de grote hoeveelheid afval die we met z’n allen produceren en hier – als een echte wereldverbeteraar – graag iets aan zou willen doen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Almost 6 years and counting!

Een bericht gedeeld door Trash Is For Tossers (@trashisfortossers) op

#2. MARJOLEIN IN HET KLEIN

Marjolein is een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland en ziet het als haar missie om het wonen in deze schattige en duurzame huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken. Op haar instagramaccount deelt ze foto’s van haar woning en haar werk. Enorm inspirerend voor iedereen die ook droomt van het leven in een Tiny House!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Whoah! Wat een mooie lucht! #marjoleininhetklein #tinyhouse #alkmaar

Een bericht gedeeld door Marjolein jonker (@marjolein_in_het_klein) op

 

#3. GIRLFORACLEANWORLD

Monica’s account staat vol travelpictures, ze is een echte avonturier en wereldverbeteraar: ze reist namelijk rond – in een leuke van – zonder plastic te gebruiken! Iets dat me erg lastig lijkt, aangezien het kraanwater natuurlijk niet in ieder land even drinkbaar is… Monica ziet dit als een uitdaging (net als veel andere dingen, zoals stranden opruimen bijvoorbeeld) en inspireert anderen zeker met haar interessante levenswijze.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monica Rosquillas (@girlforacleanworld) op

 

#4. WATERTHRUSKIN

Deze stoere – vegan – surfbabe heeft een enorm kleurrijk account waar je direct vrolijk van wordt! Ze deelt haar lifestyle en liefde met de wereld en probeert anderen te inspireren om bewuster en duurzamer te leven, ook is ze de oprichtster van the official WTS Connect en van WATER THRU SKIN.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Valeria H- WaterThruSkin® (@waterthruskin) op

 

#5. TINYHOUSETINYFOOTPRINT

Kathleen heeft echt een heel gaaf leven – dit is ook mijn ultieme droom – ze woont en reist namelijk rond met haar van (net als Laura Singer). Op haar account deelt ze niet alleen foto’s van haar eigen leven, maar ook van andere mensen en hun #vanlife!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tiny House, Tiny Footprint (@tinyhousetinyfootprint) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: