Home,  Inspiratie

Onverwachte levenslessen

In onze poging om gezonder te eten, gaan er nog weleens dingen mis. “Oh zo lekkere recepten”, blijken smakeloos (zoals die keer dat ik bananenbrood bakte en het naar karton smaakte), of zoals vandaag bijvoorbeeld…

Deze avond probeerden we een tonijn quiche met kappertjes te maken, wat in theorie helemaal niet moeilijk is: je prakt wat ingrediënten door elkaar met een vork, gooit het in een ovenschaal of bakvorm en zet het vervolgens in de oven. Super simpel! En toch kregen mijn moeder en ik het voor elkaar om het meerdere keren fout te doen. Een bakvorm blijkt namelijk helemaal niet handig als je hem hebt ingevet met kokosnoot olie – spoiler alert – dat lekt er namelijk uit (bij die van ons dan), waardoor de hele oven er vervolgens onder zit en de keuken naar aangebrande vis ruikt.

Poging nummer twee: we maken de oven schoon, leggen een bakpapiertje op het rooster en zetten de bakvorm terug in de oven. Dat gaat natuurlijk weer mis… Want die olie lekt er gewoon weer uit en een bakpapiertje houdt het niet echt goed tegen, oftewel, de oven zit er weer helemaal onder. Lekker handig stel zijn we ook!

Dit was ongeveer het moment waarop we beseften dat we de quiche misschien beter in een ovenschaal konden overscheppen. Dat ging gelukkig goed – ongeveer dan – dus na meer dan een halfuur te hebben verspild aan niet hele handige acties, kon ons baksel eindelijk “echt” de oven in. En wat hadden we inmiddels zin in wat!

Terwijl de quiche langzaam een knapperig korstje kreeg, probeerden wij de chaos op te ruimen die we samen gecreëerd hadden in de keuken. “Gelukkig zijn we met z’n tweeën!” Mijn moeder – Jooz – kon er natuurlijk wel om lachen: zij ziet altijd iets leuks of grappigs in de meest kleine dingen. Ik vind dat bewonderenswaardig, hoe ze dat iedere keer weer doet. Zelf zou ik het ook wat vaker moeten proberen. Stil staan bij dingen die in mijn dagelijks leven gebeuren en vervolgens beseffen hoe mooi/bijzonder/gek of hilarisch dat moment is, ik weet zeker dat het een goede mindfulness oefening is en het me meer positieve energie zal opleveren.

Bedankt mam, dat je me zelfs op de meest onzinnige en onverwachte momenten iets leert en me belangrijke levenslessen bijbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: