Inspiratie

Business meeting // #1

VANDAAG VEROVER IK DE WERELD, I’M IN A “BADASS” MOOD…

Ik wil dat heel mijn leven één groot avontuur is, met elke dag nieuwe kansen en uitdagingen, feestmomenten en bijzondere uitspattingen van blijdschap en geluk. En ik moet zeggen, tot nu toe gaat dat al best goed. Ik volg mijn dromen, creëer mijn eigen mogelijkheden en doe – of probeer in ieder geval – alles wat ik leuk vind! Is dat niet geweldig? 

WERELDREIS

Ik zie mijn leven gewoon als één grote wereldreis, er is geen plaats van bestemming, of een uitgestippelde route, alles gaat gewoon zoals het gaat en ik geniet van alle mooie dingen die ik onderweg meemaak. I’m always “on the road”, in gedachten dan. En dat maakt alles direct heel avontuurlijk, alsof alle kleine dingetjes in mijn leven plotseling een hele andere waarde krijgen. Een rondje fietsen op Texel (ons favoriete eiland waar we het liefst zo vaak mogelijk naartoe gaan), is plotseling een zoektocht naar inspiratie en de meest krankzinnige ideeën. De trap stofzuigen of de afwas doen is een moment voor mindfulness en meditatie, waardoor ik open sta voor geniale ingevingen. Laat de simpele dingen magisch zijn en ga op ontdekkingstocht in het alledaagse.

MEEZINGEN MET HET FOUTE UUR

Vrijdag was ook al zo’n fantastische dag, we hadden namelijk onze eerste “zakelijke” afspraak voor JOOZ Lifestyle, wat was dat spannend… Met de mini naar Den Haag, onderweg koffie drinken bij onze favoriete tussenstop en natuurlijk keihard meezingen met het foute uur van QMusic! We wisten totaaaaal niet wat we konden verwachten, het kon echt alle kanten opgaan:

  • Ons – geniale – idee zou onrealistisch en onmogelijk blijken;
  • We zouden ons plan wat aan moeten passen;
  • Of…het zou ALLEMAAL kunnen!!!

We hoopten natuurlijk op het laatste, want wat zou het vreselijk zijn als onze droom direct de grond ingeboord zou worden…

MINDSET: I CAN & I WILL

ON THE ROAD (1).png

Terwijl we naar Den Haag reden moest alles nog even doorgenomen worden, van ons budget tot de verkoopstrategie. Er komt zoveel kijken bij het oprichten van een nieuw LABEL, alles moet tot in de puntjes uitgedacht worden (iets waar we nog steeds mee bezig zijn). Het is een gigantisch groot proces met tientallen stappen, stuk voor stuk leuk en uitdagend. We leren terwijl we doen!

‘We hebben een merknaam, het concept heeft al enigszins vorm gekregen, de website is al online en nu zijn we onderweg naar onze ALLEREERSTE afspraak! Wat zijn we toch goed bezig mam.’ Wat zaten wij stralend in de auto, genietend van het speciale moment, alsof onze droom al een beetje was uitgekomen.

EEN ARTISTIEKE STRAAT

We hadden onze afspraak in de Piet Heinstraat, een artistiek wijkje dat kunstzinnigheid uitstraalde, vol schattige winkeltjes, sfeervolle koffietentjes en ateliers. Het was zo’n straat waar ik later ook wel in zou willen wonen en stiekem was het jaloersmakend dat Julie – onze zakelijke adviseur – daar een ontzettend gaaf appartement had.

Boven, in de ruime leefkeuken, namen we plaats aan haar eettafel. Een kop koffie in onze hand en een schaaltje gezonde koekjes binnen handbereik. Voor een zakelijke afspraak, was het heerlijk relaxt, het voelde dan ook helemaal niet als “werk”. Maar bezig zijn met JOOZ Lifestyle zie ik dan ook niet op die manier, voor mij is het namelijk echt een droomproject.

We vertelden vol enthousiasme over ons idee, over het concept achter JOOZ Lifestyle, ondertussen hopend dat Julie het ook net zo geweldig zou gaan vinden. Als zij het zou afkraken, of zou zeggen dat het “niet goed genoeg” zou zijn, dan zouden we ermee stoppen. Gelukkig – pfiewh – vond ze het hartstikke leuk en gaf ze ons de één na de andere tip. Het gesprek verliep precies zoals we gehoopt hadden!

GEDACHTEN GEVULD MET STERRENSTOF

Na twee uur gepraat te hebben over JOOZ, liepen we terug naar de parkeergarage. We waren er bijna stil van, zo blij en gelukkig waren we met de afloop van onze afspraak. We konden nu echt doorpakken, en echt-echt-echt beginnen! Wie had dat gedacht…

In de auto begonnen we al plannen te maken: hoe zouden we verder gaan, welke stappen moesten we eerst ondernemen? Onze gedachten waren gevuld met regenbogen en sterrenstof, nu nog steeds trouwens. Wat begon als een grappig idee, begint nu langzaam vorm te krijgen. Voor ons beide is dit een kans die we moeten grijpen, want waarom zouden we nu niet doorgaan? Wat houdt ons tegen? Laten we voor één keer gewoon de risico’s, angsten en lastige obstakels vergeten en gaan voor waar we in geloven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: