Eten

Mijn favoriete ontbijt

Ik beken het eerlijk: ik kan niet tegen brood in de vroege ochtend. Ik weet niet waarom of hoe het kan, maar blijkbaar krijg ik het gewoon niet door mijn keel. Het idee alleen al van een broodje kaas om half acht ’s ochtends, staat me niet echt aan. Daarom ga ik veel liever voor het – hartstikke gezonde – andere alternatief: yoghurt met muesli.

De één zal dit weer vreselijk vinden en de ander zal er (net als ik) bij zweren, wat helemaal niets uitmaakt, want juist die verschillen in smaak zijn zo leuk! Ik word in ieder geval enorm vrolijk van dit ontbijtje. Het is kleurrijk, smaakvol en hartstikke instagramwaardig. 

Om toch een beetje te blijven variëren, probeer ik zelf zoveel mogelijk verschillende muesli, granola en oatmeal soorten uit (je kunt namelijk uit bizar veel dingen kiezen). En heb ik ook vaak diverse smaken aan yoghurt en kwark. Wil je voor een “goede start van de dag” gaan, dan kun je er altijd nog fruit bij eten en er wat lijnzaad, chiazaad of kokossnippers overheen strooien.

Mijn favoriete versie is de BREAKFAST BOWL, vol vitaminen waardoor je direct een energyboost krijgt! Hij is lekker fris en enorm vullend, hier is het recept:

RECEPT

INGREDIËNTEN

  • 1 doosje bevroren fruit van de AH (ik heb meestal bosvruchten of zomerfruit)
  • Een scheutje kokosnootmelk
  • Magere kwark of yoghurt (ik doe meestal een paar eetlepels)
  • Een scheutje sinaasappelsap
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • Een handje kokossnippers
  • Granola naar keuze
  • Noten, bessen en ander fruit naar keuze

HOE JE HET MAAKT

Haal het bevroren fruit uit het doosje, leg het op een bord en laat het ontdooien. Wanneer het ontdooit is, stop je het in de blender (of je gebruikt een staafmixer) samen met de kokosnootmelk, de sinaasappelsap en de yoghurt/kwark. Meng alles tot het de dikte van een smoothie heeft. Vervolgens giet je het in een grote kom en kun je je breakfast bowl afmaken met de kokossnippers, granola, lijnzaad, chiazaad, noten, bessen en ander fruit naar keuze. Heerlijk simpel om te maken en onwijs lekker om te eten als ontbijtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: