Eten

Healthy ontbijt muffins

De dag iedere keer beginnen met een schaaltje yoghurt of een stuk brood, is behoorlijk saai – dat vind ik tenminste – en daarom kan het soms leuk zijn om iets heel anders te maken voor het ontbijt. Bijvoorbeeld: een #healthy granola muffin! Dat klinkt toch direct als een feestje? Dit recept komt van de foodblog ‘uitpaulineskeuken‘ en is voor 9 ontbijtmuffins.

INGREDIËNTEN

  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel
  • 3 eieren
  • 50 ml melk (in plaats van “normale” melk kun je ook plantaardige melk gebruiken)
  • 2 tl kaneel
  • 70 gr rozijnen
  • 9 tl jam
  • 9 tl (glutenvrije) granola
  • Snuf zout

ZO MAAK JE DE MUFFINS!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Meng de eieren met de melk door elkaar. Dit kan met een mixer, maar met een garde gaat het ook.
  3. Voeg de appelmoes en het kaneel toe en mix kort.
  4. Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel toe en een snuf zout en meng alles door elkaar.
  5. Spatel tenslotte de rozijnen door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 6 of 9 vormpjes. Je kunt het beste siliconen vormpjes gebruiken omdat de brunchmuffins dan niet aan het papier blijven plakken.
  7. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Worden ze tussentijds te donker, dek ze dan af met wat aluminiumfolie.
  8. Laat de brunchmuffins afkoelen.
  9. Verdeel over iedere muffin een lepeltje jam en wat granola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: