Eten

Club sandwich met gerookte kip en pesto

Hoewel ik niet een mega grote brood fan ben, kan ik een club sandwich wel heel erg lekker vinden op z’n tijd. Het leuke is vooral dat je zo creatief en (on)gezond kunt zijn als je zelf wilt! Zelf kies ik sowieso altijd voor volkoren, want dat is het beste voor je. Maar spelt in plaats van tarwe of zuurdesem in plaats van gist kan ik ook absoluut waarderen. Vooral de variatie hierin kan een lunch zo lekker maken!

Dit recept is super easy en makkelijk om te maken. Want eigenlijk is het gewoon het beleggen van een broodje en wie kan dat nou niet?

INGREDIËNTEN

Voor 1 club sandwich:

  • 3 volkoren (spelt) boterhammen
  • 4 plakjes gerookte kipfilet
  • 2 plakken bakbacon
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • Een paar plakjes komkommer
  • 1 gekookt ei, ook in plakjes
  • 1/2 rode ui
  • Handvol sla

Voor de pestosaus

  • 1 el groene pesto
  • 1 el Griekse Yoghurt (0% vet)
  • 1 el mayonaise (light)

ZO MAAK JE DE CLUB SANDWICH

  1. Laat eerst de grillpan goed heet worden en rooster vervolgens de plakken brood aan weerszijden bruin. Mocht je geen grillpan hebben, dan kun je de plakken brood ook even in een broodrooster stoppen;
  2. Bak vervolgens de bacon in dezelfde grillpan, knapperig en goudbruin;
  3. Maak de pestomayonaise door de groene pesto, de Griekse yoghurt en de mayonaise te mengen;
  4. Bestrijk 1 boterham met de pestomayonaise en leg daarop een handjevol sla;
  5. Leg daarop 2 plakjes kipfilet en daar boven op de bacon, maak de laag af met de komkommer, de tomaat en de rode ui;
  6. Leg vervolgens een nieuwe boterham op de stapel en herhaal de voorgaande stappen;
  7. Bestrijk de laatste boterham met de pestomayonaise en leg deze met de droge kant naar boven, halveer de sandwich dan diagonaal en voilà!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: